Jeu de Boules

jeudeboules

Op ons tuincomplex, half verscholen achter de prachtige, door de leden
Mieke van der Kaaij en Adriana Oele aangelegde borders, ligt een heuse Jeu de Boules baan.

Helaas wordt deze baan nog veel te weinig gebruikt. Het is te hopen dat het komende jaar één of meerdere leden zich willen “opwerpen” om dit spel te gaan promoten en wellicht wedstrijden te willen gaan organiseren. Wie, oh wie, biedt zich aan……………

Laatste nieuws
April / mei 2014:  Renovatie Jeu de boulesbaan:
De Jeu de boulesbaan wordt momenteel helemaal gerenoveerd. De baan is geheel uitgegraven en voorzien van een prachtige nieuwe vulling. Ook de directe omgeving wordt grondig aangepakt: de bestrating is opgeknapt, in het kader van natuurlijk tuinieren wordt het grasveld omgetoverd tot een prachtige zee van wilde bloemen en er is een enorme grote plantenbak verschenen. Op de plaats van de te slopen  bestuurskamer zal een plukkruidentuin verschijnen. Als dit alles klaar is ontstaat er een leuke “doorkijk” vanaf het terras van het Tuinpaviljoen, via een pergola en de kruidentuin naar de jeu de boulesbaan. Hierdoor ligt de baan niet meer zo afgelegen en uit het zicht maar wordt het meer een integraal onderdeel van het Tuinpaviljoen.
Zie hier wat foto’s: Jeu de boulesbaan   Jeu de boules II

Om  alvast warm te draaien kunt u met bijgaande link de spelregels van het Jeu de Boules spel nakijken. Deze spelregels staan overigens ook vermeld op het bord bij onze Jeu de Boules baan.