Volkstuinders in de Schenkstrook, Nationale Tuinweek en de Haagse Botenmarkt

Volkstuinders in de Schenkstrook
Stads TV Den Haag zendt zaterdag tussen 19.30 en 04.00 uur acht keer een reportage uit over de nieuwe stek van de volkstuinders in de Schenkstrook, die weg moesten op last van de NS. In deze uitzendingen van “Haagse dingen”¬†ook een verslag van de ingebruikname van de eerste Minibieb, een gratis ruil/leen systeem voor uitgelezen boeken. Haagse Dingen zendt uit via Den Haag TV (kanaal 45 Ziggo, kanaal 40 digitaal). Geen zin of geduld om tot zaterdag te wachten? De reportages, samen met vele andere, zijn ook te bekijken op www.haagsedingen.nl.

Nationale Tuinweek
HKH Prinses Beatrix geeft 11 juni op het Sint Agathaplein in Delft het startsein voor de Nationale Tuinweek (14 t/m 21 juni). Indachtig het thema van de week, Tegel eruit, plant erin!, zal de prinses samen met een aantal schoolkinderen een tegel lichten en er een plant of boom voor terug poten. Behalve voor groene tuinen is er dit jaar in Delft veel aandacht voor de zeer bijzondere muurflora die op kademuren te vinden is. De KNNV afdeling Delfland geeft uitleg hierover. Zie voor meer informatie http://delft.groei.nl/index.php?id=61809. In Den Haag luidt Groei & Bloei de Nationale Tuinweek uit met een bijzondere groenochtend. Dan is Madelein Vreeken van www.prettyperennials.nl te gast. Wanneer: 21 juni om 10.45 uur Waar: Stadskwekerij, Kwekerijweg 8-A

21 juni: de Haagse Botenmarkt
Oude tijden herleven op zaterdag 21 juni, als verse producten uit de ommelanden van Den Haag weer per schuit de stad in komen. Van 12 tot 19 uur vindt u op de Dunne Bierkade een drijvende versmarkt: spartelverse vis uit Scheveningen, kleurige bloemen uit het Westland, net geoogste groente, lokaal gebrouwen bier. Laat u informeren en intrigeren op de markt en geniet ‘s avonds in de omringende restaurants van de verwerkte producten.

En dit was nog maar een selectie uit de vele nieuwtjes die te lezen waren in de wekelijkse milieumail van het Haags Milieucentrum. (HMC).