Actueel nieuws en mededelingen

Productieve dagen. 23 april 2013

De afwerking van de keuken begint al aardig de eindfase te bereiken, de stratenmakers maken gestadig hun meters en onze eigen super schilder Eddy heeft grote delen van de buitenzijde al in de primer gezet.

SAM_0568 SAM_0564 SAM_0565SAM_0570

Natuurlijk Tuinieren. 23 april 2013

Inmiddels is het “stapelmuurtje” gereed. Als straks het gedeelte tussen het houtsnipperpaadje en het stapelmuurtje klaar is, kunnen we echt spreken van een “Geniet-plekje”.

SAM_0573

Spitsuur op de tuin! 19 april 2013

Het was druk op de tuin. Het hekwerk werd vandaag al gemaakt. (Wat is de gemeente supersnel!) Het onderste draaipunt van het (zware) hekwerk bleek te zijn gescheurd. Voor de beide vakmannen echter geen probleem. Na het nodige slijp-, richt- en laswerk werkt het hek weer als “een tierelier”.

SAM_0555 SAM_0554 SAM_0553

Gelijkertijd werd door de aannemer al een begin gemaakt met het ophogen van de bestrating t.h.v. het nieuwe verenigingsgebouw. Maar eerst moesten de putten worden opgehoogd.

SAM_0556 SAM_0557

En de derde werkplek op het complex was natuurlijk weer het verenigingsgbouw. De afzuigkap hangt, de afwerking van de bar is gaande en de nodige kastdeurtjes en lades worden geïnstalleerd. (Weer een dag door de vrijwilligers opgeofferd aan de vereniging.)

SAM_0561 SAM_0559

Wat wordt het mooi! 16 april 2013

De contouren van de keukeninrichting worden al zichtbaar. Ieder vrij uurtje wordt door de vrijwilligers in de klus gestoken. Een hele opgave, maar wat wordt het mooi! (Meer foto’s in de categorie “Verenigingsgebouw”)

SAM_0549

De techniek werkt niet mee. 16 april 20134

Door onverklaarbare oorzaak is het toegangshek enigszins ontzet. Hierdoor is het hek moeilijk af te sluiten en te openen. De gemeente heeft beloofd zo snel mogelijk het euvel te gaan verhelpen.SAM_0544

Natuurlijk tuinieren. 15 april 2013

Weer een mooi stuk werk in het kader van Natuurlijk Tuinieren. Het paadje is klaar en het grasveld moet een bloemenzee gaan worden. Als het allemaal aanslaat, kunnen we weer een punt op de actielijst afvinken. Op naar de 4 stippen!

SAM_0550

Het “Gouden Team” gaat stug door. 8 april 2013

Het Gouden Team gaat stug door. De CV installatie is aangelegd en brandt heerlijk, de vloerbedekking is gelegd en er wordt een start gemaakt met de inrichting van de keuken. (En als je denkt “de vloerbedekking ligt niet strak”, geen paniek, wat we zien is het dekzeil dat beschadigen van de nieuwe vloer moet voorkomen!)

SAM_0541

Meer foto’s in de categorie “Verenigingsgebouw”

Zaterdag 6 april wordt het water aangesloten. 4 april 2013

Zaterdag 6 april 2013 zal (tussen 10.00 en 12.00 uur) het water weer worden aangesloten. Zorg dat u hierbij aanwezig bent. In verband met de vorstperiodes zijn lekkages niet uitgesloten. Als u straks voor het eerst weer de hoofdkraan opent controleer dan of uw watermeter stil staat (even wachten tot de stortbak van het toilet is volgelopen). Als de watermeter hierna stil staat dan weet u zeker dat er geen sprake is van lekkage. Zoals eerder bekend gemaakt zijn kapot gevroren watermeters voor uw eigen rekening.

Het grote moment is aangebroken! 28 maart 2013

Na een lange periode van voorbereidingen, overleg met gemeente en verkeerspolitie, afgezette wegen, grote trailers en een gigantische bouwkraan, was vandaag het grote moment aangebroken: Het nieuwe verenigingsgebouw wordt geplaatst!

Kijk voor meer foto’s in de categorie “Verenigingsgebouw”

Aansluiten water weer uitgesteld. 28 maart 2013

Ondanks dat het komende paasweekend de zomertijd al weer in gaat is er nog steeds sprake van (nacht)vorst. De vereniging wil geen risico lopen en de hoop is dat volgend weekend het water wel kan worden aangesloten.

Hij komt! 21 maart 2013

Als alles volgens planning verloopt komen donderdag 28 maart 2013 de trailers met het nieuwe verenigingsgebouw. En natuurlijk de grote kraan om de verschillende delen, over de bomen heen, op zijn plaats te hijsen. Het zal een spectaculair gezicht zijn!

Nieuwe datum aansluiten water. 20 maart 2013

Vanwege de vorstvoorspellingen wordt komende zaterdag het water nog NIET aangesloten. Zaterdag 30 maart 2013 is nu de nieuwe planning.

Weer een stap verder. 16 maart 2013

De aannemer gaat razend snel. De oude kantine is al helemaal weggesloopt, de grond is geëgaliseerd en zware “Stelconplaten” liggen allemaal perfect waterpas te wachten op de nieuwe kantine. Jan Stam en Ed Split hebben de afgelopen week de bouwer van de nieuwe kantine in Brabant bezocht en kunnen vertellen dat de nieuwbouw prachtig gaat worden!  (Meer foto’s in de categorie “Verenigingsgebouw“)

SAM_0487

Slijpen van tuingereedschappen. 14 maart 2013

U kunt vanaf heden uw tuingereedschap, zoals heggenschaar, tuinschaar, schoffel, spade, etc. vakkundig laten slijpen door onze commissaris Jan Stam.  Op de zaterdagen wanneer Jan Stam de werkbeurten leidt, (zie het werkbeurtenoverzicht 2013) kunt u in het werkhok uw gereedschap voor een zeer aantrekkelijke prijs laten slijpen. Voor de meeste gereedschappen geldt een prijs tussen de één en twee euro per stuk. En ook hier geldt, scherp tuingereedschap is het halve werk! De opbrengsten zijn t.b.v. de verenigingskas.

Weer houtsnippers. 12 maart 2013

De gemeente heeft wederom voor onze vereniging een berg houtsnippers gestort. Deze houtsnippers zijn ook voor de individuele leden bestemd! Dus als u op uw tuin een houtsnipperpaadje wilt aanleggen, grond wilt bedekken om de groei van onkruid te voorkomen; neem wat u nodig heeft! Ook nu geldt weer: OP = OP.

Sloop verenigingsgebouw. 5 maart 2013

Het “echte werk” is begonnen! (Foto: Natascha Blom)

Deze foto is gebruikt op de website van de tuin door m'n vader, leuk he! www.vtvmariahoeve.nl druk op actueel nieuws en mededelingen als je het wilt zien? hihi!

Zie voor meer foto’s onder de categorie “Verenigingsgebouw“.

Werkbeurten. 5 maart 2013

Zaterdag 23 maart 2013 gaan de werkbeurten weer van start. Het rooster hangt op het publicatiebord en staat in het winternummer van Plantaardig. Het rooster is ook te vinden op deze site onder de categorie “Werkbeurten“.

Aansluiten water. 5 maart 2013

Op zaterdag 23 maart 2013 wordt het water weer aangesloten (Mits er geen vorst meer wordt verwacht). Vergeet voor die datum niet te controleren of 1) uw hoofdafsluiter nog steeds is gesloten, 2) het aftapkraantje dicht staat, 3) de waterkranen in het huisje dicht staan. Als u de hoofdkraan weer heeft geopend, let er dan op of de watermeter stil staat. Dat is een teken dat u geen lekkage heeft. (Wel even wachten tot de stortbak van het toilet is volgelopen). Belangrijk: zorg dat u deze dag aanwezig bent i.v.m. de vorst zijn lekkages niet uitgesloten!

Verenigingsgebouw. 4 maart 2013

Vandaag heeft de aannemer de officiële start gemaakt met de sloop van het verenigingsgebouw. Een tijdelijke brug t.h.v. het gebouw is aangelegd,  “plaats delict” is geheel met bouwhekken afgeschermd en binnen is het wand- en dakmateriaal al verwijderd. Zodra het spectaculaire deel gaat beginnen zullen zeker foto’s op de site worden gepubliceerd.

Brievenbus. 2 maart 2013

De brievenbus die op de vertrouwde plek naast de deur van de kantine aanwezig was is (tijdelijk) verplaatst naar de zijwand van het winkeltje. Dit in verband met de sloop van de kantine.

Natuurlijk tuinieren. 2 maart 2013

Het Natuurlijk Tuinieren vrijwilligersteam is, na de winterstop, weer begonnen met hun activiteiten. Er is heel wat gesnoeid. In één van de borders is een egeltje aangetroffen in een diepe slaap. Dat stukje is met rust gelaten totdat mevrouw / meneer zijn / haar slaapkamer weer verlaat.