Aegon medewerkers op bezoek

Dinsdag 2 juli j.l. had onze vereniging een aantal Aegon medewerkers op bezoek. Hoe zij het vonden…..? Zij zetten zelf hun ervaringen op papier:

“Wij zijn vanmiddag ingegaan op de uitnodiging om de volkstuinvereniging Mariahoeve te gaan bekijken. De uitnodiging stond op intranet en was n.a.v. het sponsoren door Aegon van de nieuwbouw van het clubhuis van de vereniging. Wij lopen heel vaak een rondje tussen de middag en komen dan ook vaak langs de volkstuinen. Tot voor vandaag wisten we niet dat je er ook mag rondlopen op de algemene paden, dus dat gaan we zeker nog vaker doen! Want wat zijn we enthousiast onthaald door Ed Split!! Er was zelfs koffie, thee en versnaperingen. De versnapering hebben we al lopend opgegeten omdat we graag alles wilden zien. Wat hebben we gezien?
* Dat de vereniging gekwalificeerd is met drie stippen (van de vier die je kan halen) mbt het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Hiervan zijn er maar 17 in Nederland!
* Van boomstammetjes gemaakte nestjes voor solitair bijen. Die ook echt in gebruik zijn genomen door bijen.
* Bijenkasten met bijenvolken waarbij Ed vertelde dat als er een bijenkoningin geboren is, dat heel goed hoorbaar is door het tuten en kwaken van de jonge koningin.
* Een kastje waar lieveheersbeestjes eieren kunnen leggen.
* Vleermuiskastjes / huisjes voor egels.
* Natuurlijke Houtwallen voor salamanders / padden.
* Een soort natuurlijke wigwams waar ook weer allerlei dieren een schuilplaats kunnen vinden.
* Prachtige bloemenvelden, een trappetje voor de jonge eendjes zodat ze ook makkelijker uit het water kunnen komen.
* Een slangenbroedplaats, waarbij ze het natuurlijke evenwicht zo nagebootst hebben dat hier slangen kunnen gaan broeden.
* Tussen de rozenstruiken kleine potjes met stro opgehangen, waar oorwormen in nestelen en die zijn dol op luizen die zich in de rozenstruiken bevinden.
* En tenslotte 80 verschillende percelen, waarbij het ene perceel nog mooier is dan het andere.
Wij hebben echt een super leuke pauze gehad en willen Ed dan ook hartelijk bedanken voor alle informatie en de hartelijke ontvangst!
Lisette, Wilma en Anja”