Afval op het tuincomplex

Steeds meer leden ergeren zich aan het (zwerf)afval op ons tuincomplex. Oorzaak: verspreid op het tuincomplex staan enkele afvalbakken. Hoewel deze afvalbakken bedoeld zijn voor bezoers om een boterhamzakje of een zakdoekje in te deponeren, blijken ook leden hun afval in deze bakken te deponeren en dat in grote hoeveelheden: pizzadozen, visresten, groenafval, lege verpakkingen, plantenbakjes; van alles wordt gedumpt. Vervolgens trekken kraaien en meeuwen de bakken leeg en de ‘oneetbare’ resten zwerven over het complex.
– Bij herhaling is in Plantaardig gewezen op het feit dat afval door de leden zelf moet worden afgevoerd en niet de bakken op het complex hiervoor te gebruiken (die vervolgens door collega-tuinders op vrijwillge basis weer geleegd worden).
Er gaan geluiden op om alle afvalbakken maar te verwijderen, wellicht is dit de beste oplossing?