Vogelbescherming Nederland

Lees hier een leuke reactie van Vogelbescherming Nederland naar aanleiding van de ransuilen op ons tuincomplex. Beter gezegd op An Stoks haar tuin! 

“Ik heb op de website van uw volkstuinvereniging de foto’s bekeken en kan bevestigen dat het om ransuilen gaat. De karakteristieke oorpluimen zijn onmiskenbaar. Voor de uilen is het blijkbaar goed toeven aan de rand van de stad, met open veld en duinen binnen bereik. Wellicht speelt het Natuurlijk Tuinieren ook een rol in de aantrekkelijkheid van uw volkstuinencomplexje als broedplaats. Ransuilen broeden vaak in een oud kraaiennest bovenin een spar of den. Ze jagen zowel vanaf een zitpost als vanuit vlucht, meestal in het donker, en overdag rusten ze in bomen. De kans is vrij groot dat de ransuilen ook volgend jaar weer zullen terugkomen”.

Inmiddels hebben wij eens zitten surfen op de site van Vogebescherming Nederland www.vogelbescherming.nl. Wat is hier een schat aan informatie te vinden over vogels. Maar ook bijvoorbeeld advies voor het vogelvriendelijk(er) maken van een tuin is hier te krijgen. Een echte aanrader!