Gezocht: Tuinambassadeurs

Oproep van het Haags Milieucentrum:
“Het Haags Milieucentrum zoekt tuinambassadeurs: mensen die tuinbezitters in hun omgeving gaan stimuleren om op een ecologische manier te tuinieren.
‘Ecologisch tuinieren’ wil zeggen dat de natuur wordt gestimuleerd, het milieu wordt gespaard en het tuinierplezier voorop staat.
We vinden het juist in Den Haag belangrijk dat tuinen zo groen mogelijk zijn. Den Haag is de heetste stad van Nederland, bleek uit TNO-onderzoek, en door de klimaatverandering nemen temperatuurextremen toe. Groen verkoelt. Daarnaast zijn groene tuinen belangrijk voor de biodiversiteit. Een tuinder is dan ook eigenlijk een natuurbeheerder.
Heeft u ervaring met ecologisch tuinieren? Dan is het tuinambassadeurschap misschien iets voor u! Tijdens twee informatiebijeenkomsten – op maandagmiddag 9 en dinsdagavond 17 september – worden idee├źn uitgewisseld. Wilt u aan een van de bijeenkomsten deelnemen? Laat het even weten aan Geert van Poelgeest, tel. (070) 361 69 69. Na aanmelding krijgt u het programma van de bijeenkomst toegestuurd”.