Het Haags Milieucentrum heeft weer heel wat leuke tips

Zie hieronder een selectie van een aantal leuke tips die vandaag te lezen waren in de wekelijkse Milieumail van het Haags Milieucentrum (HMC):

Compostdag
A.s. zaterdag, 22 maart, is het Landelijke Compostdag. Op de Haagse stadsboerderijen kunt u dan vanaf 10.00 uur gratis een zakje compost ophalen en informatie krijgen over waarom composteren belangrijk is.

Wandeling in Marlot / Reigersbergen
In het kader van de serie Uit op de Vrije Zaterdag kunt u op 22 maart met een gids van het Nivon door Marlot/Reigersbergen en een klein stukje Mariahoeve wandelen. Hij/zij zal u vertellen over de geschiedenis van het gebied, onder meer over de plannen uit de jaren-20 van de vorige eeuw om het vol te bouwen met woningen.Wanneer: 22 maart, 11.00 uur. Waar: verzamelen hoek Bezuidenhoutseweg/Hofzichtlaan (bereikbaar met bus 43 en 24) Kosten: € 2,50, gratis voor Nivon-leden.
Meer informatie: www.nivon-zuid-holland.nl/uitopzaterdag.html

Adopteer wilde bijen
De KNNV afdeling Den Haag en het Haags Milieucentrum gaan mensen opleiden tot Bijenbeschermer. Bijen hebben het momenteel moeilijk, zeker de wilde bijen. De gratis cursus (met dank aan Groen en Doen) bestaat uit het leren herkennen en registreren van wilde bijen, het opsporen van hun voortplantings- en voedselplekken en het leren inrichten van deze plekken. Drie bijeenkomsten vinden plaats in een gebied waar de cursisten daadwerkelijk aan de slag gaan onder leiding van cursusleider Frank van der Meer. Wanneer: 31 maart (instructiebijeenkomst), 15 april, 20 mei en 5 augustus. Waar: Nutshuis, Riviervismarkt 5 (op 31 maart) en het ‘adoptieterrein’ (de andere data)
Meer informatie en aanmelden, onder vermelding van naam, (mail)adres en telefoonnummer: geert.vanpoelgeest@haagsmilieucentrum.nl, (070) 361 6969

Cursus Tuinvogels
Boudewijn Schreiner van de Haagse Vogelbescherming geeft in april een cursus voor mensen die meer willen weten over de vogels in hun tuin. Dat kan zijn een volkstuin, maar ook de tuin bij het huis. Aan de orde komen vragen als welke vogels kan je er verwachten, wat hebben ze nodig en hoe kan je je tuin daarop inrichten. De cursus bestaat uit twee avonden theorie en een excursie, in de herfst gevolgd door een workshop. Deelnemers ontvangen ook een boekje. De cursus is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Groen & Doen. Wanneer: de donderdagen 10 en 17 april om 20.00 uur en zondag 27 april om 09.00 uur. Waar: Milieuservicepunt Zuiderpark (theoriebijeenkomsten) en amateurtuindersvereniging De Uithof (excursie). Voor informatie en/of aanmelden: Anna Kreffer, annakreffer@gmail.com of 06 – 26417137