Van alles wat

Uit de informatie van het Haags Milieucentrum hebben we onderstaande selectie gemaakt:

Open dagen asielen
Zaterdagmiddag tonen de medewerkers van het Egelasiel met hoeveel liefde en inzet zij zich over zieke of gewonde egels ontfermen. Een dag later doen de medewerkers van Vogelasiel De Wulp hetzelfde met betrekking tot vogels. Wanneer en waar: Egelasiel zaterdag van 14.00-16.00 uur, volg vanaf de hoek De Savornin Lohmanlaan/Laan van Poot de bordjes ‘Egelopvang’ de duinen in; De Wulp zondag van 13.00-16.00 uur, Heliotrooplaan 15 (landgoed Meer en Bos) Meer informatie: www.haagsmilieucentrum.nl/index.php?subonderwerp_ID=6

Japanse Tuin weer open
Tot en met 9 juni is de Japanse Tuin op landgoed Clingendael weer geopend. Omdat de zeldzame bomen, bloemen en planten erg kwetsbaar zijn, is dit in totaal maar 6 weken per jaar het geval. De Japanse Tuin van Den Haag (aangelegd rond 1910) is met een oppervlakte van 6800 m2 de grootste van Nederland. Meer informatie: www.denhaag.nl/japansetuin

Petitie tegen gifplanten in tuincentra
Wie tuinplanten en -bloemen in een tuincentrum heeft gekocht, heeft zonder het te beseffen een bijen-tijdbom in de tuin. Greenpeace ontdekte dat planten en bloemen uit de grote Nederlandse tuincentra vol (zelfs verboden) bestrijdingsmiddelen zitten. U kunt tekenen op http://reddebijen.nl./

Schaapscheerfeesten Haagse stadsboerderijen
Het wordt weer tijd om de schapen te scheren, en op de Haagse stadsboerderijen wordt dat op demonstratieve en feestelijke wijze gedaan. Op woensdag 7 mei kunt u hiervoor ‘s middags terecht op vier boerderijen: de Kakelhof in Loosduinen, Op den Dijk in Wateringse Veld, de Reigershof in Haagse Hout en de Schildershoeve in de Schilderswijk. Het scheren van de schapen wordt gecombineerd met diverse leuke en leerzame activiteiten. Op 10 mei van 11.30-15.00 uur wordt het Schaapscheerfeest gehouden op stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen. Meer informatie vindt u hier.