Allerlei

Het Haags Milieu Centrum heeft iedereen weer op een aantal wetenswaardigheden geattendeerd. Hieronder een selectie.

Een weekend lang activiteiten in het groen
Komend weekend is het dan zover: het Fête de la Nature. Met meer dan 275 activiteiten in heel Nederland, waarvan zo’n veertig in Den Haag. Op www.fetedelanature.nl kunt u op de pagina Programma vinden welke dat zijn. Zo kunt u de hele dag (van 4.15 uur tot 16.30 uur) terecht in het Zuiderpark, waar tal van activiteiten worden georganiseerd. Het programma vindt u hier.

95 Jaar Milieueducatie
De afdeling Milieueducatie van de gemeente Den Haag organiseert activiteiten voor onder andere de stadsboerderijen, de schooltuinen en de Haagse Natuurverkenners. Dit jaar bestaat de afdeling 95 jaar en is vanwege dit heuglijke feit op zoek naar de houder van het oudste Haagse schooltuindiploma. Uw vader, moeder, opa of oma misschien? Maak een scan van het diploma en mail deze naar hnv@denhaag.nl. De inzenders maken kans op een Haagse buurttuin voor het volgende tuinseizoen.

Ruim 8000 amfibieën overgezet
Vrijwilligers van de Dierenbescherming afdeling Haaglanden hebben dit voorjaar 6461 padden, 930 kikkers en 880 salamanders geholpen met het oversteken van drukke wegen. Ondanks dat de paddentrek lang duurde – van half februari tot half april – was er slechts drie avonden sprake van topdrukte. Voor de kikkers was het een goed jaar (930 overgezette exemplaren, tegen 753 in 2013), voor salamanders zelfs een zeer goed jaar (880 dit jaar t.o.v. 200 vorig jaar). Het aantal overgezette padden lag zo’n duizend lager dan in het topjaar 2013, maar was toch aan de hoge kant. Zie voor details www.haaglanden.dierenbescherming.nl/paddenjournaal2014

Verzin een naam voor de nieuwe inzamelbak
Binnenkort komen er op twintig locaties in Den Haag containers voor batterijen en kleine elektrische apparaten. Het gaat om omgebouwde glas- of papiercontainers. Maar wat is een geschikte naam voor deze nieuwe inzamelbakken? Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op een boekenbon ter waarde van € 50. U kunt – tot en met maandag 2 juni a.s. – reageren via Facebook of afvalenschoon@denhaag.nl. De spelregels vindt u hier.

(Meer info op www.haagsmilieucentrum.nl hier kunt u zich ook aanmelden voor de wekelijkse milieu mail van het HMC. Van harte aanbevolen)