Buurttuinieren “aan de overkant”

Op initiatief van woningbouwvereniging Vestia en een aantal buurtbewoners is een leuk project gestart. Schuin tegenover de ingang van tuincomplex is een stuk grond met een hekwerk afgeschermd en voorzien van verse aarde. Hiermee krijgen de bewoners van de complexen van Vestia rondom Isabellaland de gelegenheid om op dat stuk te gaan tuinieren.

Vandaag zijn de eerste plantjes door de bewoners gepland. Een van de bewoonsters wist te vertellen dat ze tijdens wandelingen over ons tuincomplex van onze leden al wat nuttige tips heeft gekregen. De bewoners hopen dat ook in de toekomst gerekend kan worden op leuke adviezen. Voor de meeste deelnemers is het tuinieren namelijk helemaal nieuw.

“Natuurlijk is het leuk als het tuinieren de nodige groenten en kruiden oplevert, maar één van de doelstellingen is dat de sociale contacten tussen de buurtbewoners onderling worden gestimuleerd”, aldus de bewoonster.

(Foto’s volgen binnenkort)