Open imkerdag

Gisteren lieten we weten dat er in het weekend van 12 en 13 juli 2014 in het gehele land de landelijke open imkerdag wordt gehouden. Hier een “dichtbij” tip van het HMC:
13 juli: Open Imkerijdag in Rijswijk
“Het gaat goed met de bijen in Rijswijk. Ze zijn goed de winter doorgekomen en dankzij het fraaie voorjaar ontwikkelden ze zich tot gezonde volken, met een goede honingproductie. U kunt dit zelf constateren tijdens de Landelijke Open Imkerijdag, waar ook de imkers van volkstuincomplex Lommerrijck aan meedoen. Zij leggen graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en tonen hoe honing wordt geslingerd, wat de bijen met het stuifmeel doen, hoe bijenkoninginnen geteeld worden en waarom ze gemerkt zijn in een jaarlijks variĆ«rende kleur. Kinderen kunnen in een bijenpak op de foto. Wanneer: 13 juli van 10.00-15.00 uur Waar: VTV Lommerrijck, Jaagpad 5c, 2288 AB Rijswijk (te bereiken via de Plaspoelpolder, volg de borden ‘Herberg Vlietzicht’; per ov met lijn 1, halte Vlietbrug, dan brug over en ongeveer 400 meter richting Delft lopen)”