Weer genieten

Het is iedere keer weer genieten van de milieumail die het Haags Milieucentrum wekelijks verstuurd. Hieronder weer een kleine selectie:

Engelse Fair op de Dag van de Roos
Zondag vindt in het Rosarium van het Westbroekpark de traditionele Dag van de Roos plaats, met het karakter van een Engelse fair. De groene verenigingen de AVN, Groei & Bloei, de Imkersvereniging, de IVN, de KNNV, de Egelopvang, de Vogelbescherming en de Rozenvereniging zijn present met kramen. Om 14.00 uur start een rozenrondleiding. Wanneer: 13 juli van 10.00-16.00 uur Waar: Rosarium, Westbroekpark. Meer informatie: www.denhaag.groei.nl/index.php?id=64939

Komkommertijd
Slechts vijf procent van de Nederlanders eet dagelijks de aanbevolen twee ons groente en twee stuks fruit. Fotografe Marin Leus wil dit gemiddelde op een speelse wijze opkrikken en heeft hiervan haar eindexamenproject aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten gemaakt. Komkommertijd bestaat uit een expositie in het academiegebouw en de website www.komkommertijd.nu, die gewijd is aan gezondheid, duurzaamheid en voedselverspilling. Behalve weetjes over groente en fruit vindt u er lekkere en gemakkelijke plantaardige recepten. De foto-expositie is van 12 t/m 17 juli van 11.00-20.00 uur dagelijks te bezoeken in de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Prinsessegracht 4. De eerste trap omhoog,vervolgens vindt u Komkommertijd links.

Natuurfotowedstrijd voor kinderen
Dit jaar wordt 95 jaar natuur- en Milieueducatie in Den Haag gevierd. Dat niet alleen, ook wordt er precies een kwarteeuw aan stadsecologie gedaan. Om dat te markeren organiseert het Museon de fotowedstrijd Haagse stadsnatuur, scherp gezien voor kinderen tot en met 12 jaar. De bedoeling is op een creatieve manier de stedelijke natuur van Den Haag in beeld te brengen, hetzij met een camera, hetzij met een smartphone. De hoofdprijs is een camera ter waarde van € 500. Zie voor meer informatie www.museon.nl/hsnfotowedstrijd2014.

Natuur in het Haagse Bos
Het gaat goed met de natuur in het Haagse Bos, meldt Den Haag Centraal van 4 juli jl. Wederom is er een zeldzame plant aangetroffen: het eenbloemige parelgras, een kwetsbare grassoort die vrijwel alleen te vinden is in de kalkrijke omgeving van de heuvels van Zuid-Limburg. De zaden worden verspreid door mieren. Eerder werden in het Haagse Bos de zeer zeldzame blauwe bremraap en slanke sleutelbloem ontdekt, evenals de rode kelkzwam. Op faunagebied zijn de boommarter en de raaf bijzondere bezoekers.