Haagse Vogelbescherming is goed bezig

Willen we meer leren over vogels en/of het fotograferen van vogels dan worden we door de Haagse Vogelbescherming op onze wenken bediend:

Lezing: Vliegend is toch leuker
Maandag 15 september geeft Eduard Opperman van de Haagse Vogelbescherming een lezing over de nieuwe mogelijkheden van de digitale fotografie: vliegende vogels fotograferen met een hoge sluitersnelheid. Goed om te weten nu de vogeltrek op gang begint te komen. Wanneer: 15 september, 20.00 uur Waar: Benoordenhuis, Bisschopstraat 5 Meer informatie: www.haagsevogels.nl/cms/index.php?page=lezingen

Vogelherkenningscursus
Op 17 september gaat een driedaagse cursus Vogelherkenning van start, waarin speciale aandacht wordt geschonken aan de vogeltrek. Cursusleider Eduard Opperman brengt u op zijn speciale wijze de fijnste kneepjes van het vogels herkennen bij. Ook (ver)gevorderden kunnen hier nog iets van opsteken. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u tijdig aan. Wanneer: de woensdagen 17 en 24 september en 8 oktober van 20.00-22.15 uur + één ochtendexcursie. Waar: Milieuservicepunt Zuiderpark, Anna Polakweg 7 (stadsboerderijterrein, ingang Vreeswijkstraat). Kosten (inclusief excursie, koffie/thee en documentatie): € 19 p.p., over te maken op rekening NL57 INGB 0002 7184 86 t.n.v. Haagse Vogelbescherming, afd. Excursies, Den Haag.
Meer informatie: jan.pietersen@planet.nl, tel. (070) 367 25 85 of 06 19 41 81 22

(Met dank aan het HMC voor de tips)