Activiteiten komende periode

Het onvolprezen Haags Milieucentrum (HMC) attendeerde met hun wekelijkse milieumail weer op een aantal interessante activiteiten. Hieronder een selectie:

Asielen openen deuren
Komend weekend is het eerste weekend van de maand, wat betekent dat het Egelasiel en Vogelasiel de Wulp weer open dagen houden. Zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur is het de beurt aan het Egelasiel, dat u in de duinen vindt als u vanaf de hoek De Savornin Lohmanlaan/Laan van Poot de bordjes Egelopvang volgt. Zondag van 13.00-16.00 uur is De Wulp aan de beurt, nog altijd op haar oude vertrouwde locatie aan de Heliotrooplaan 15 (aan de rand van park Meer en Bos).Meer informatie: www.egelopvangdenhaag.nl resp. www.vogelasieldewulp.nl

Dierendag
Zaterdag is het 4 oktober, Dierendag, maar de strijd tegen dierenmishandeling en voor dierenwelzijn wordt dagelijks gevoerd. Als u de Dierendagcollectanten onverhoopt misloopt, kunt u ook via www.dierenbescherming.nl/steunons het werk van de Dierenbescherming steunen.

Activiteiten op de stadsboerderijen
Op Dierendag maken jeugdige bezoekers van Stadsboerderij Molenweide van groenten en fruit een lekkernij voor alle boerderijdieren (4 oktober van 15.00-16.00 uur, Stuwstraat 31). Op woensdag 8 oktober leren ze hoe ze van oud brood iets lekkers voor zichzelf en hun familie kunnen maken. Oud brood wordt vaak weggegooid (wat zonde is) of aan de eendjes gevoerd (wat slecht is voor hun gezondheid). Kinderen van 4-12 jaar kunnen (gratis) meedoen van 14.00-15.30 uur in de Stuwstraat 31.

Dezelfde dag wordt op Stadsboerderij Schildershoeve op verschillende manieren aandacht geschonken aan De Dag van de Duurzaamheid (volgende week vrijdag). Onder meer worden er duurzame pannenkoeken gebakken en leuke armbandjes gemaakt van afval, op 8 oktober van 13.00-15.00 uur aan het Teniersplantsoen 83.

Op zoek naar vleermuizen in Marlot
Woensdagavond 8 oktober organiseert All Things Nice samen met De Natuurfabriek een bijzondere schemeringwandeling. Op landgoed Marlot wordt gezocht naar vleermuizen, maar ook wordt aandacht besteed aan de Volle Maan en de kracht die daarbij hoort. Wanneer: 8 oktober van 19.00-21.00 uur. Waar: Landgoed Marlot, verzamelen hoek Bezuidenhoutseweg- Hofzichtlaan. Kosten: € 10,-. Meer informatie en aanmelding: www.allthingsnice.nl of tel. 06-26668727

Steun het Haags Milieucentrum!    www.haagsmilieucentrum.nl