Voor u gelezen

Voor u gelezen in de wekelijkse milieumail van het Haags Milieucentrum:

Gezocht: foto’s van spreeuwenzwermen
Vogelbescherming Nederland en onderzoeksinstituut Sovon zijn op zoek naar foto’s van spreeuwenzwermen. Het aantal spreeuwen in Nederland is de laatste twintig jaar sterk gedaald. De organisaties zijn erg benieuwd hoeveel exemplaren er hier nog overwinteren. Foto’s kunnen bij het beantwoorden van deze vraag goede diensten bewijzen. Stuur uw foto’s van spreeuwenzwermen tot en met 1 november op via info@vogelbescherming.nl. Meer informatie vindt u hier.

Cursus Eetbare balkons in Mariahoeve
Wie een balkon heeft, kan een deel van zijn of haar eigen voedsel kweken. Bessie Schadee van de Stichting Gezonde Gronden legt de komende tijd aan bewoners van Mariahoeve uit hóe. In november start ze met een kosteloze cursus bestaande uit zeven bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur, waarvan twee privélessen op het eigen balkon thuis. Zie voor meer informatie www.denhaagdirect.nl/eetbare-balkons-in-mariahoeve-daar-pluk-je-de-vruchten-van.

En dit was nog maar een selectie. Meld u aan voor de wekelijkse Milieumail van het HMC. Van harte aanbevolen! Ga naar de site van het HMC (zie hiernaast onder “Bladwijzers”)