Gelezen in de wekelijkse milieumail van het HMC

Open middag Egelasiel
Vogelasiel De Wulp is druk aan het verbouwen, maar het asiel van de Egelopvang Den Haag heeft dit weekend als vanouds open middag. En wel zaterdag 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur. U vindt het asiel door vanaf de hoek De Savornin Lohmanlaan/Laan van Poot de duinen in te gaan en de bordjes Egelopvang te volgen. Zie voor meer informatie www.egelopvangdenhaag.nl

De vogels in Mariahoeve
Op zondag 14 december verzorgt de Haagse Vogelbescherming (HVB) in samenwerking met De Tuinen van Mariahoeve en de Amateurtuindersvereniging Eigen Arbeid een presentatie over de vogels in Mariahoeve. Floris de Boer van de HVB stelt 25 ‘vliegende buurtgenoten’ voor, er worden drie nieuwe natuurwandelingen door Mariahoeve gepresenteerd en er is een vogelquiz met prijzen.
Wanneer: 14 december van 14.00-16.00 uur
Waar: Aula Verzorgingshuis Florence, Hofzichtlaan 115
Kosten: € 3,50, incl. een kopje koffie of thee en een gebakje; gratis voor leden van De Tuinen van Mariahoeve en Amateurtuindersvereniging Eigen Arbeid
Aanmelden: florisdeboer@hotmail.com of Loes Jalink, 3681303

Dit is slechts een selectie. Lees op de site van het HMC (zie rechts onder ‘bladwijzers’) nog veel meer over het onvolprezen HMC en hun activiteiten.