Flitsen uit de milieumail van het HMC

Wildlife Photographer of the Year in Museon
Tot en met 8 maart 2015 biedt het Museon voor de 23e keer onderdak aan de bijzondere tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year. De Wildlife Photographer of the Year Competition trok 42.000 inzendingen uit 96 landen. Een andere Museontraditie is de Museon Wildlife Photo Community. Ook deze winter kunt u weer zelfgeschoten natuurfoto’s opsturen om ze door een vakkundig panel te laten bespreken. Foto’s opsturen kan nog tot 1 februari 2015, de bijeenkomst (toegang: € 15,-) vindt plaats op 8 februari. Zie voor meer informatie www.museon.nl/mwpc2015

De maatschappelijke meerwaarde van groene buurtprojecten
Steeds meer bewoners gaan samen aan de slag met het aanleggen of in beheer nemen van groen in hun  wijk. Ze vinden het leuk en nuttig en de wijk knapt ervan op. Maar wat voor maatschappelijke meerwaarde hebben dit soort projecten nou echt? Wat zijn de effecten op de gezondheid, op de natuur in de stad, de sociale cohesie, vastgoed, lokale economie etc.? Deze vragen staan centraal tijdens de netwerkbijeenkomst De Kracht van Groen Dichterbij op dinsdag 13 januari 2015 in het Provinciehuis. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Kracht in NL en IVN Zuid-Holland in samenwerking met Duurzaam Door provincie Zuid-Holland, Vereniging GDO en het Netwerk NME-Diensten. Zie voor meer informatie www.groendichterbij.nl/krachtvangd

Ooievaartelling
STORK – Stichting Ooievaars Research & Knowhow – wil ook in 2015 graag weten hoeveel ooievaars in ons land overwinteren. Meer of minder dan de 523 van 2014? Daarom roept STORK, samen met Pieter van Vollenhoven, de hulp in van ooievaars- en vogelliefhebbers. Help tellen en ringen aflezen in het weekend van 10 en 11 januari a.s. Of tel samen met STORK bij het weiland naast Huis ten Bosch of bij ooievaarsstation De Lokkerij in De Schiphorst. Zie voor meer informatie www.ooievaars.eu/0520wintertellingen_2015/default.html

Kassa Groen ter ziele
Kassa Groen, het wekelijkse tv-programma over duurzaamheid en milieu, is niet meer. De allerlaatste aflevering, met onder meer aandacht voor microplastics in de meest onverwachte cosmetica, voor versteende tuinen (al dan niet met kunstbloemen) en voor earth ships, is terug te zien op www.npo.nl/kassa-groen/15-12-2014/VARA_101370501.

Voor meer nieuws: ga naar de site van het Haags Milieucentrum (HMC).
(zie hiernaast onder ‘bladwijzers’)

Het Haags Milieucentrum: van harte aanbevolen!