Selectie uit de wekelijkse milieumail van het HMC

Uit de ‘beroemde’ milieumail van het HMC onderstaand een selectie:

Geen winterslaap voor de Egelopvang
De vrijwilligers van Egelopvang Den Haag zijn in de aanloop naar de jaarwisseling geconfronteerd met enorm veel – vooral kleine – egels.  Alle hokken raakten bezet, zodat de Egelopvang nog drukke dagen in het vooruitzicht heeft. Vermoedelijk zijn de warme winter van 2013-2014, het vroege voorjaar, de lange vooral warme zomer en de zachte herfst de voornaamste oorzaak dat ook de egels nog volop rondlopen.Wilt u ook iets voor de egel doen: composthoopjes in de tuin bieden zowel egels als vogels bescherming en voedsel. Over voedsel gesproken: egels vinden kattenbrokjes en pindakaas ook niet te versmaden.

Permacultuurcentrum Den Haag
Permacultuurcentrum Den Haag gaat in 2015, het Jaar van de Bodem, voortvarend van start. Op de agenda voor januari en februari staan een lezing en een cursus over Natuurlijk Moestuinieren, een cursus Eetbare Bostuin, een workshop Teeltplan groenteteelt in mengcultuur en een workshop Plantengildes ontwerpen en aanplanten. De meeste activiteiten van het Permacultuurcentrum vinden plaats op het Eetbaar Park in het Zuiderpark. Zie voor meer informatie www.permacultuur.nu/index.php

Natuurlezing over (steen)uilen
Michel Kuijpers is vrijwilliger bij STONE (Steenuilen Overleg Nederland) en houdt zich al twintig jaar bezig met de steenuil in Midden-Delfland. Donderdag 22 januari geeft hij een lezing over uilen in het algemeen en steenuilen in het bijzonder. Wanneer: 22 januari, 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) Waar: Milieu Service Punt Zuiderpark, Anna Polakweg 7. Meer informatie: http://ivndenhaag.nl/activiteiten.html