Gezocht: paddenoverzetters

Een oproep van Geert van Poelgeest van het bekende, zeg maar het beroemde, Haags Milieucentrum (HMC):

“Dankzij de zachte temperaturen van begin deze maand gaan veel amfibieën en reptielen dit jaar vroeg op pad. De eerste meldingen van actieve salamanders en bruine kikkers in tuinvijvers kwamen 5 januari al binnen. Als kikkers en salamanders zich op het liefdespad begeven wordt de idylle vaak wreed verstoord door het snelverkeer. Vandaar dat ieder jaar tal van vrijwilligers actief zijn als paddenoverzetter. Wilt u als paddenoverzetter optreden in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar of Zoetermeer? Dan zal de Dierenbescherming afdeling Haaglanden heel blij met u zijn! Opereert u liever in Bergschenhoek, Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland of Monster? Dan zal de KNNV afdeling Delfland u met open armen verwelkomen (Geert van Poelgeest, tel. 015 261 00 48, e-mail naar afdelingDelfland@knnv.nl.”