Haagse activiteiten

In de milieumail van het HMC lazen we deze week ondermeer:

Wandeling langs de beelden in Mariahoeve
In de serie Uit op de vrije zaterdag wordt a.s. zaterdag Mariahoeve aangedaan, een wijk die vanaf 1958 werd aangelegd in een 220 ha grote polder die via de Carel Reinierszkade afwaterde op het riviertje de Schenk. Mariahoeve werd gemodelleerd naar de wijk Kortedala in het Zweedse Göteborg. Wanneer: 31 januari om 11.00 uur Waar: verzamelen op de hoek Carel Reinierszkade/Bezuidenhoutseweg tegenover Huis ten Bosch. Kosten: € 2,50, gratis voor Nivon-leden. Meer informatie: http://nivon.guidoschmitz.nl/categorie/uit-op-zaterdag

Lezing over bomen in de stad
Donderdag 19 februari houdt biologe Dr. Rinny Kooi een lezing over de rol en schoonheid van bomen in de stad en de relatie van bomen met allerlei insecten. Ze verluchtigt deze met een groot aantal unieke tekeningen van bloemen, vruchten, takjes en bladeren. Kooi deed jarenlang wetenschappelijk onderzoek op het gebied van evolutiebiologie, ecologie, de verspreiding van insecten en de relaties tussen insecten en planten. De lezing wordt georganiseerd door IVN Den Haag en KNNV Den Haag. Wanneer: 19 februari van 20.00-22.00 uur Waar: Milieu Service Punt Zuiderpark, Anna Polakweg 7 (ingang Vreeswijkstraat naast snackbar Het Hapje) Kosten: € 2,00, gratis voor leden van IVN en KNNV. Meer informatie: www.knnv.nl/afdeling-den-haag/activiteit/lezing-bomen-de-stad

Permacultuur
In MilieuMail wordt regelmatig geschreven over permacultuur. Wie snel wil weten wat dat is, wordt goed bediend met deze introductie op de website van Happy News: www.happynews.nl/2015/01/16/permacultuur-een-introductie. Het Permacultuurcentrum Den Haag heeft in februari weer heel wat op stapel staan: een driedaagse cursus Eetbare bosrandtuinen, een cursus Natuurlijk Moestuinieren, een workshop Teeltplan groenteteelt in mengcultuur en een workshop Plantengildes ontwerpen en aanplanten. Zie voor details www.permacultuur.nu/index.php/agenda.

U bezoekt toch geregeld de site van het Haags Milieucentrum, met veel meer interessante wetenswaardigheden?!