Het is bijna zover

De Vogelbescherming laat weten:
“Vroeger dan ooit, op 15 februari, start Vogelbescherming met seizoen 9 van Beleef de Lente. Leef een heel voorjaar mee met al het vogellief en –leed! 
Nieuwe soorten
In seizoen 9 zien we op www.beleefdelente.nl wat er zich allemaal afspeelt in de vogelnesten van evenveel vogelparen: 9. In 2015 maakt u kennis met een voor Beleef de Lente nieuwe soort die zich al vanaf half februari volop laat gelden op het liefdespad. Het paar is ’s nachts al vaak in de nestkast aan het rond kijken. Er zijn daardoor eerder beelden te zien dan ooit te voren op Beleef de Lente. Om welke soort het gaat, houden we nog even geheim.

Naast deze en twee andere ‘nieuwelingen’, die we ook nog even geheim houden, verschijnen ook een aantal gouwe ouwen voor de camera. Dit zijn ooievaar, steenuil, torenvalk, slechtvalk en koolmees. Ook volgen we de kerkuil, die in 2010 ook al eens zijn opwachting maakte in Beleef de Lente”.