Weer wat nieuwtjes van het HMC

Uit de wekelijkse MilieuMail van het Haags Milieucentrum pikten we onderstaande nieuwtjes voor u eruit:

Het Paddenjournaal is online
De start van de paddentrek zal niet lang meer op zich laten wachten. De Dierenbescherming is daarom weer begonnen met het Paddenjournaal, dat u op de hoogte houdt van de voorbereidingen en actuele zaken en leuke weetjes wanneer de trek eenmaal is begonnen. Overigens kan de Dierenbescherming nog steeds paddenoverzetters gebruiken! Zie voor meer informatie http://haaglanden.dierenbescherming.nl/nieuws/bericht/23820

Groei&Bloei
De Haagse afdeling van de KMTP/Groei&Bloei houdt zaterdag 21 februari haar eerste plantenruilochtend van dit jaar. Yvonne Zeelenberg legt dan uit hoe u met succes bloemen kunt zaaien in uw tuin en op uw balkon. Wanneer: 21 februari van 9.45-11.45 uur (ruilbeurs), 10.45 uur (mw. Zeelenberg) Waar: Stadskwekerij, Kwekerijweg 8-A (toegang via de Badhuisweg) Meer informatie: denhaag.groei.nl/index.php?id=6353

Informatieavond over watertuinieren
Watertuinieren: dat is het aantrekkelijker maken van de waterkant en tegelijk het bevorderen van de ecologische kwaliteit van het water. Het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Den Haag hebben geconstateerd dat er aan de waterkwaliteit nog wel het één en ander schort. Watertuinen kunnen een duwtje in de goede richting betekenen en zijn hoe dan ook mooi om te zien. Wilt u van een openbare waterkant een groen pareltje in de wijk maken? Kom dan naar de informatieavond op 3 maart van 20.00-21.30 uur in het Nutshuis, Riviervismarkt 5, en laat u inspireren.

Het Haags Milieucentrum (HMC):
zie voor meer informatie hun geweldige site (zie rechts onder “Bladwijzers”)

Van harte aanbevolen!!