Informatie van het HMC

Uit de wekelijkse milieumail van het Haags Milieucetrum (HMC) ‘pikten’ we – uiteraard met toestemming – weer enkele berichtjes:

Bezoekmiddag Egelopvang
Zaterdag 7 maart is de eerste zaterdag van de maand, dat wil zeggen dat de Egelopvang voor belangstellenden geopend is van 14.00 tot 16.00 uur. De Egelopvang ligt in de duinen, aan het eind van De Savornin Lohmanlaan. Op www.egelopvangdenhaag.nl is een routekaart te vinden.

Lezing over vlinders in de stad
Donderdag 12 maart geeft Anthonie Stip van De Vlinderstichting een lezing over vlinders in de stadse tuinen en terrassen. Hij zal vragen beantwoorden als: welke vlinders kun je in je Haagse tuin verwachten, hoe leven die vlinders en wat hebben ze nodig? Ook legt hij uit wat voor plantensoorten aantrekkelijk zijn voor vlinders. Wanneer: 12 maart van 19.30 tot ca. 22.00 uur Waar: Tuinwinkel House of Green, Noordeinde 102 Kosten: € 5,- (vooraf te voldoen bij aanmelding) Aanmelden (voor donderdag 5 maart) in de tuinwinkel of via http://webshop.houseofgreen.nl/index.php/tuinontwerp-en-advies/haagse-tuinen-krijgen-vleugels

Welkomstborrel Duurzaam Den Haag en HMC
Omdat het Haags Milieucentrum (HMC) en Duurzaam Den Haag (DDH) sinds kort een kantoorruimte delen, geven ze volgende week vrijdag een welkomstborrel. De verhuizing van DDH naar het Nutshuis vormt de opmaat naar de fusie tussen de twee organisaties, in de tweede helft van van dit jaar. Gemeenschappelijk directeur Heleen Weening zal vanaf 18.00 uur de plannen presenteren. U bent van harte welkom. Wanneer: 13 maart van 17.00-19.00 uur. Waar: Nutshuis, Riviervismarkt 5. Meer informatie en aanmelden: www.haagsmilieucentrum.nl/index.php?text_ID=515&subonderwerp_ID=67

Boomfeestdag 2015: Bomen & Water
Op woensdag 18 maart wordt de 59ste editie van de Boomfeestdag gevierd, met als thema Bomen & Water. Dat past goed bij de Waterschapsverkiezingen die dezelfde dag gehouden worden. Een overzicht van activiteiten vindt u op www.boomfeestdag.nl/nieuws/2014/11/07/boomfeestdag-2015-bomen-water.

Met dank aan het onvolprezen HMC!