Weer een greep uit de wekelijkse Milieumail van het HMC

Startbijeenkomst HK1000
Donderdag gaat een groep Hagenaars van gedachten wisselen over de organisatie van de HK1000, een bijeenkomst waar honderd maal tien Hagenaars en Hagenezen voorstellen gaan ontwikkelen voor een mooier Den Haag. Wanneer: 9 april van 16.30-18.30 uur. Waar: DeeDriemz, Witte de Withstraat 119. Aanmelden: info@hk1000.nl (geef s.v.p. uiterlijk vandaag aan of u wilt mee-eten). Meer informatie: www.haagsmilieucentrum.nl

Vtv Mariahoeve krijgt Gulden Klinker
Vrijdag ontvangt Volkstuindersvereniging Mariahoeve een Gulden Klinker vanwege haar positieve bijdrage aan de beleving van groen in de wijk. De klinker gaat vergezeld van een waardebon van € 1000,-, die besteed kan worden aan het verfraaien van de omgeving of de aanschaf van gereedschap. De volkstuinders gaan de gemeente helpen met het schoonhouden van de sloten rond de volkstuinen, bijvoorbeeld door zwerfvuil, bladeren en kroos te verwijderen. Zie voor meer informatie www.denhaag.nl/guldenklinker of www.vtvmariahoeve.nl.

Minimoestuin-cursus
In de vorige MilieuMail werd de kennismakingscursus Potverse groenten uit je eigen minimoestuin aangekondigd. Vanwege het slechte weer heeft organisator Mens en Tuin besloten deze uit te stellen naar 15 april. Zie voor actuele informatie www.mensentuin.nl of https://www.facebook.com/events/840098026029208

Haagse Natuurverkenners weer op pad
Voor de Haagse Natuurverkenners, de jeugdclub van de gemeente Den Haag, start deze maand het nieuwe speurtochtenseizoen. Op zaterdag 25 april en zondag 26 april kunnen de kinderen (in de leeftijd van 7-13 jaar) het Zuiderpark gaan verkennen. Een lidmaatschap kost 5 15,- per jaar. Zie voor meer informatie www.denhaag.nl/natuurverkenners.