Uit de wekelijkse milieumail

Uit de wekelijkse milieu mail van het Haags Milieucentrum ‘pikten’ we (uiteraard met toestemming) weer een aantal interessante mededelingen:

Bezoekmiddag Egelasiel
Komende zaterdagmiddag is de Egelopvang geopend voor belangstellenden. Egels komen in Den Haag veel voor, maar aangezien het nachtdieren zijn wordt hun aanwezigheid vaak niet opgemerkt. Wanneer: 2 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Waar: in de duinen, aan het eind van De Savornin Lohmanlaan (volg bordjes ‘Egelopvang’). Meer informatie: www.egelopvangdenhaag.nl

Maak kennis met vogels(kijken)!
Ter gelegenheid van de Nationale Vogelweek (van 16 t/m 24 mei) organiseert de Haagse Vogelbescherming een aantal leuke excursies in en rond Den Haag. De excursies zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Zie voor details en aanmelding www.haagsevogels.nl.

Heropening vogelasiel De Wulp

In diezelfde week – zaterdag 23 mei, om 15.30 uur – heropent burgemeester Van Aartsen vogelasiel De Wulp. Vanaf 12.00 uur is er van alles te beleven in het compleet gerenoveerde gebouw aan de Heliotrooplaan.

FĂȘte de la Nature in het Pinksterweekend
Het FĂȘte de la Nature 2014 smaakte naar meer. Vandaar dat het feest van de natuur dit jaar opnieuw gevierd wordt. Op 23, 24 en 25 mei vinden op tal van plekken in Den Haag de meest uiteenlopende natuuractiviteiten plaats: van de begroeting van de opkomende zon in het Zuiderpark tot artiesten die hun kunsten vertonen in particuliere achtertuinen, van een boottocht door Haagse grachten tot een voedselfietstocht door heel Den Haag. Het aantal geplande activiteiten groeit nog steeds. Zie voor het actuele overzicht www.fetedelanature.nl en stel hier uw eigen programma voor dit weekend samen!