Weer leuke activiteiten

Uit de wekelijkse milieumail van het immer actieve Haags Milieucentrum selecteerden we weer een aantal leuke activiteiten die binnenkort gaan plaatsvinden:

Rondleidingen door Eetbaar Park
U heeft deze maand maar liefst drie kansen om aan een rondleiding door Eetbaar Park Zuiderpark deel te nemen. Initiatiefnemer Menno Swaak zal uitleggen hoe de tuin is opgezet aan de hand van permacultuur-ontwerpprincipes. Bij zijn uitleg houdt hij rekening met zowel de beginnende als de meer ervaren (moes)tuinier. De rondleidingen zijn op 6, 14 en 21 juni. Zaterdag 6 juni, de Dag van de Stadslandbouw, vindt de rondleiding plaats om 14.30 uur, na een introductie om 13.00 uur. Zie voor meer informatie en (niet verplichte) aanmelding https://eetbaarpark.wordpress.com.

Mens en Tuin op de Dag van de Stadslandbouw
Mens en Tuin organiseert ter gelegenheid van de landelijke Dag van de Stadslandbouw, a.s. zaterdag, drie leuke activiteiten: workshops Mini-moestuinieren en Zaadbommen maken en een Biodynamische rondleiding door de tuin. Toegang en deelname zijn gratis. Wanneer: 6 juni van 11.00-15.00 uur. Waar: Hillenraadweg 35 (Moerwijk) Meer informatie: www.mensentuin.nl/zaterdag-6-juni-dag-van-de-stadslandbouw/

Bezoek de tuinen van De Stadsboer
Sinds een paar dagen beschikt stadsboer Elemam Musa over een nieuwe tuin, op het complex Natuurlijk Haags (vroeger stond dit bekend als het GAVI-terrein). Op de Dag van de Stadslandbouw kunt u zowel zijn ‘oude’ als zijn nieuwe tuin bezoeken. Elemam leidt u rond en en u kunt groenten en kruiden vers van het land kopen. Op het complex Natuurlijk Haags bevindt zich ook De Gave Bijentuin, die eveneens geopend zal zijn.Wanneer: 6 juni van 10.00-13.00 uur: opening van de stadstuin achter De Ketel, Ketelstraat 21-23 en van 14.00-16.00 uur: opening van de tuin op Natuurlijk Haags, aan de afrit van de A12 naast NS-station Ypenburg en tramlijn 19. Meer informatie: www.cooperatiefeigenwijzer.nl en ww.denhaag.nl/home/bewoners/actueel/to/Natuurlijk-Haags-groen-ondernemen-langs-de-A12.htm

Tuinvergroeners zoeken tuin
Leerlingen van Wellantcollege Westvliet gaan begin juli een versteende tuin omtoveren in een groene tuin. Ze zijn nu op zoek naar een maatschappelijke organisatie zoals een school, een verzorgingshuis of een buurthuis die haar tuin hiervoor beschikbaar wil stellen. Dit is een actie van het Haags Milieucentrum in het kader van Operatie Steenbreek. Weet u een geschikte tuin? Neem dan contact op via geert.vanpoelgeest@haagsmilieucentrum.nl, 070 – 361 69 69.