Van tegels tot soep met brood

Vlinderstruiken in plaats van tegels
Vandaag wordt de Nationale Tuinweek 2015 officieel ingeluid door Deltacommissaris Wim Kuijken, de rijksadviseur waterveiligheid. Hij roept Nederlanders op hun tuinen niet te verharden; verharding zorgt er immers voor dat regenwater niet in de grond kan zakken.Zaterdag 20 juni combineert de Haagse afdeling van de KMTP/Groei&Bloei haar maandelijkse plantenruilbeurs met de actie Tegel eruit, plant erin. U kunt dan tegen het gereduceerde tarief van één euro een Buddleia (vlinderstruik) kopen om in uw (tegel)tuin te planten. Een medewerker van de Stadskwekerij zal een rondleiding geven over de kwekerij en vertellen over de vele bomen en heesters die daar opgekuild staan, wachtend om ergens in de stad geplant of herplant te worden. Wanneer: 20 juni om 10.30 uur (Tegel eruit, plant erin), resp. 11.00 uur (rondleiding) Waar: Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a (toegang via de Badhuisweg) Meer informatie: www.denhaag.groei.nl

Wethouder verwijdert eerste steen
Vrijdag 19 juni om 13.30 uur licht wethouder Joris Wijsmuller een steen uit het wegdek naast de trambaan op de Turfmarkt. Dit als onderdeel van de kunstperformance ‘ONTTEGEL!’ en als Haagse start van de landelijke Operatie Steenbreek. In dit project werken het Haags Milieucentrum, de gemeente Den Haag en het Laboratorium voor Microklimaten samen om inwoners van Den Haag te stimuleren hun tuinen groen te houden of te maken. Het Laboratorium voor Microklimaten zet zijn Climate Rescue Unit in om op prominente plekken in de stad met speciale gereedschappen en watervoorziening bestrating te verwijderen en microklimaten en (water)tuinen aan te leggen. U bent van harte welkom om bij de eerstesteenverwijdering aanwezig te zijn. Na afloop kunt u een stoeptegel of klinker ruilen voor een plant. 

Zwevende Zoemers op Zaterdag
Zaterdag nemen Nicole van All Things Nice en Lisette van De Natuurfabriek (Lisette) u graag mee op zoek naar de bloemetjes en de bijtjes in Reigersbergen. Op deze dag van Struinen door Haagse Tuinen wordt dan een wandeling gemaakt door de koninklijke achtertuin van paleis Huis ten Bosch. Wanneer: 13 juni van 15.30-17.30 uur Waar: verzamelen bij Chalet Ten Bosch (Leidsestraatweg)/ Landgoed Reigersbergen Kosten: € 5,- (kinderen € 2,50) Aanmelden: allthingsnice2011@gmail.com of mail@denatuurfabriek.nl of 06-26668727

Consultatie duurzaamheidsnota
Duurzaamheidswethouder Joris Wijsmuller heeft de concept-nota Den Haag Duurzame Stad: Agenda 2015-2020 opgesteld, met daarin vier prioriteiten voor een toekomstbestendig Den Haag. Op zijn verzoek organiseren Duurzaam Den Haag (DDH) en het Haags Milieucentrum (HMC) een consultatiebijeenkomst over deze concept-nota op donderdagavond 18 juni a.s. Vooral de mening van Hagenaars die (meer of minder) actief bezig zijn met verduurzaming van de stad wordt zeer op prijs gesteld. De conclusies van de consultatiebijeenkomst worden naar de gemeenteraad gestuurd, die zich over de nota buigt nadat deze door B&W van Den Haag is vastgesteld. Wanneer: 18 juni van 19.00-21.30 uur, inloop vanaf 18.15 uur met soep en brood Waar: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 (Commissarissenzaal) Meer informatie: www.haagsmilieucentrum.nl Aanmelden: lennart.vanderlinde@haagsmilieucentrum.nl

Ga voor meer van dergelijke interessante informatie naar
de website van het Haags Milieucentrum.
Altijd makkelijk te vinden op deze site, rechts onder “Bladwijzers”