Het Haags Milieucentrum (HMC) is niet op vakantie

Het HMC gaat zelfs in de vakantie periode door met het versturen van hun wekelijkse Milieumail! Hieronder weer een selectie:

  1. Plantenruilen en insectenhotel bouwen Zaterdag heeft de Haagse afdeling van de KMTP/Groei&Bloei weer haar maandelijkse plantenruilbeurs. Heeft u planten om te ruilen, lever die dan graag vóór 10.30 uur in met liefst de naam en kleur erbij. Ook zaad (gedroogd en geschoond) is welkom. Vanaf 10.45 uur wordt onder leiding van Hans Eijkenboom een insectenhotel gemaakt in de kantine van de Stadskwekerij. U moet wel met een hamer overweg kunnen! Wanneer: 15 augustus vanaf 9.45 uur. Waar: Kwekerijweg 8a (toegang via de Badhuisweg). Kosten: € 4,00 (voor materiaalkosten) Aanmelden bij mevrouw Verster-Oostergo, tel. (070) 323 35 06, e-mail: liesbeth.verster@ziggo.nl
  2. Stappen in de natuur Twee wandelingen staan er voor komend weekend in de agenda van de IVN-natuurgidsen. Zaterdag een avondwandeling door heemtuin ‘t Gouden Klavertje en een stukje van het Segbroekpark, zondag een middagwandeling door het Haagse Bos. Buitenlokaal en buurttuin ‘t Gouden Klavertje is gebaseerd op een ontwerp van leerlingen uit 5 VWO van het Segbroek College, bijgestaan door hun enthousiaste biologiedocent en een tuinontwerpster. Leerlingen uit diverse klassen leverden een bijdrage aan het realiseren van de tuin, die tevens als ecologische verbindingszone met de nabijgelegen Haagse Beek fungeert. Wanneer: zaterdag 15 augustus 19.00 uur, zondag 16 augustus 15.00 uur. Waar: zaterdag ingang Segbroekpark hoek Goudenregenstraat/Segbroeklaan, zondag verzamelen bij bruggetje naast Huis ten Bosch, Bezuidenhoutseweg t/o Carel Reinierskade. Meer informatie: http://ivndenhaag.nl/stappen.html
  3. Open dag bij Mens en Tuin Zaterdag 5 september heeft zorgtuin en stadskwekerij Mens en Tuin een open dag, die in het teken staat van het internationale Jaar van de Bodem. Er worden workshops gegeven over onder meer pit-fire stoken, bodemdieren tekenen en zaadbommen maken. Daarnaast kunt u een rondleiding maken in de biodynamische tuin, de tentoonstelling van het werk van deelnemers bewonderen en van alles voor de biologische (moes)tuin kopen.Wanneer: 5 september van 11.00-15.00 uur. Waar: Hillenraadweg 35. Meer informatie: www.mensentuin.nl