Weer veel leuke activiteiten

Het onvolprezen Haags Milieucentrum attendeert via hun wekelijkse Milieumail weer op diverse leuke activiteiten. Hieronder een kleine greep:

Nachtvlindernacht
Vrijdagavond gaan vrijwilligers van de KNNV afdeling Den Haag en van de Tuinen van Mariahoeve proberen nachtvlinders te vangen. Ze gebruiken hiervoor een officieel nachtvlinderscherm met een sterke lamp erachter. Doel is om de vlinders te inventariseren en fotograferen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te kijken. Bij regen in de namiddag of aan het begin van de avond is de kans op het zien van vlinders gering en gaat het evenement niet door (op de foto: Opodiphthera eucalypti, bron Wikipedia). Wanneer: 11 september vanaf 20.00 uur Waar: wijkpark De Horst, Mariahoeve, nabij de picknicktafels bij de speeltuin. Meer informatie: https://nl-nl.facebook.com/detuinenvanmariahoeve

Geologie op zaterdag
Het Museon organiseert samen met de Haagse Geologische Vereniging vier geologielezingen op zaterdagmiddagen. Op 12 september vertelt Marcel van Schoor over Metamorfe gesteenten, reizigers uit de aarde. Zaterdag 10 oktober is de beurt aan Nico Zethof, die u virtueel rondleidt door het Falungebied aan de Loire. Op 14 november gaat Bram Langeveld in op fossiele vondsten op de Tweede Maasvlakte, een paleontologische goudmijn. En tot slot vertelt op 12 december Herman de Swart over Grotten, de schatkamers van de prehistorie. Wanneer: vier zaterdagen van 13.30-16.00 uur. Waar: Museon, Stadhouderslaan 37. Kosten: gratis voor Museon-bezoekers, graag aanmelden bij Rose Denters dentersrose@gmail.com. Meer informatie: www.museon.nl

Haagse Natuurverkenners in Wassenaar
Zondag heeft natuurgebied Meijendel de Natuurfeestdag. Voor de Haagse Natuurverkenners (HNV) is daar een speciale speurtocht uitgezet. Er hangen ditmaal geen bordjes, maar de verkenners krijgen een plattegrond en een waaier met allerlei opdrachten mee. Onderweg maken ze van een tak een mooie totemstok. Wanneer: 13 september van 11.00-16.00 uur Waar: de HNV-informatiewagen staat op het grasveld bij bezoekerscentrum De Tapuit, Meijendelseweg 40, Wassenaar. Kosten: gratis voor leden van de Haagse Natuurverkenners, niet-leden betalen € 2. Ter plaatse lid worden is mogelijk en kost € 5 (€ 1,50 op vertoon van Ooievaarspas)

Herfstwandeling Clingendael
All Things Nice en het Diamanttheater organiseren een bijzondere herfstwandeling op zaterdag 26 september. Ervaar de warmte en schoonheid van de herfst in Clingendael, beleef de wisseling van het seizoen en geef u over aan de cadans van de natuur. Leg vervolgens de kleuren vast in een schilderij of kleurencollage onder het genot van warme chocolademelk en een herfstpasteitje. Afsluitend een bijzondere herfstexpressie.Wanneer: 26 september van 10.30-13.00 uur. Waar: Landgoed Clingendael/Theehuis Ijgenweis, hoofdingang Wassenaarseweg. Kosten: € 25,-. Meer informatie en aanmelding: www.allthingsnice.nl of www.diamanttheater.nl of tel. 06-26668727 of (070)3004810.