Festival, cursus en tips

Uit de wekelijkse milieumail van het HMC hebben we weer het één en ander voor u uitgelicht:

Vogelfestival
De Haagse Vogelbescherming bestaat negentig jaar en viert dit met een groots vogelfestival op Dierendag, 4 oktober. Op het programma staan boom- en paddenstoelenwandelingen, een Haagse Ooievaar- en een roofvogellezing, vogels ringen, wintervoer maken, een vogelzoektocht, een kijkje in de Dierenambulance en een workshop fotografie. De toegang is gratis, opgeven is niet nodig. Wanneer: 4 oktober van 11.00-16.00 uur. Waar: De Kleine Bosweide in het Haagse Bos (ingang aan de Boslaan, vlakbij de Malietoren). Een kaartje vindt u hier.

Cursus teleflora
De KNNV afdeling Delfland heeft een digitale cursus – TeleFlora – opgezet voor geoefende plantenkenners die de puntjes op de i willen zetten. Deelnemers ontvangen van oktober 2015 tot maart 2016 elke week een puzzel en krijgen een persoonlijke reactie van de cursusleider. Hiermee kunnen ze hun zelfredzaamheid vergroten in het herkennen van onbekende Nederlandse inheemse planten. De kosten bedragen € 30,-, gratis voor KNNV-leden. Opgeven via afdelingDelfland@knnv.nl

Tips voor een tientje
Duurzaam Den Haag is gestart met een najaarscampagne zodat Hagenaars er deze winter warmpjes bij kunnen zitten. Een van de onderdelen van de campagne is Tips voor een tientje. De eerste tip – tochtwering – vindt u op www.duurzaamdenhaag.nl/nieuws/2015/09/tips-voor-een-tientje-tochtwering.