Weer de nodige nieuwtjes van het Haags Milieucentrum

Fairtradefeest
Alle reden tot feest, a.s. zaterdag. Niet alleen start dan de landelijke Fairtrade Week, ook mag Den Haag zich vanaf die dag Fairtrade Gemeente noemen. Op het feestprogramma staan onder meer de lancering van de Eerlijke Winkelroute van Den Haag en een debat onder leiding van filosoof Wouter Mensink. Ook zijn er stands met diverse fairtrade-producten en is er een wijnproeverij. Zie voor het volledige programma www.duurzaamdenhaag.nl/evenementenkalender/fairtrade-den-haag-feest.   Wanneer: zaterdag 24 oktober van 14.00-17.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur) Waar: New World Campus, Spaarneplein 2.  Graag aanmelden via fairtrade@duurzaamdenhaag.nl

Weg in het weekend
Voor komend weekend staat een flink aantal excursies op de agenda, niet toevallig voor een groot deel in het teken van de herfst. En ook morgen zou u al aan een herfstwandeling kunnen deelnemen (de IVN-wandeling Herfst in Rusthout). Kortheidshalve verwijzen we u naar de agenda op www.haagsmilieucentrum.nl/index.php?subonderwerp_ID=6.

De staat van de Haagse huismus
Dinsdag 3 november kan iedereen horen hoe het anno 2015 met de Haagse huismus gaat. Dan worden de resultaten bekendgemaakt van het huismussenonderzoek dat tussen 1 april en 15 mei werd uitgevoerd. Vrijwillige tellers en medewerkers van adviesbureau De Groene Ruimte telden toen broedende huismussen in een twintigtal gebieden. De gegevens die de tellingen opleverden zullen onder meer gebruikt worden om bij bouwactiviteiten de kolonies huismussen te behouden. De bijeenkomst Haagse Huismussen in Kaart is gratis toegankelijk. Wanneer: 3 november om 20.00 uur Waar: Nutshuis, Riviervismarkt 5 Meer informatie: geert.vanpoelgeest@haagsmilieucentrum.nl of (070) 361 69 69

Zeebouw voor Haagse kust?
Na een geslaagde proef met zeewierteelt in het Waddengebied wil de Haagse stichting Noordzeeboerderij ook voor de kust van Scheveningen een zeeboerderij beginnen. De gemeente Den Haag is enthousiast. Volgens wetenschappers is zeewier de oplossing voor toekomstige voedseltekorten. Wie het plan wil steunen kan dat doen door het boek Groente uit zee te bestellen (à € 24,95), met onder meer vijftig heerlijke plantaardige recepten. Zie voor meer informatie www.duurzaamdenhaag.nl/nieuws/2015/10/zeewierboerderij-voor-kust-den-haag