Het Haags Milieucentrum heeft weer het een en ander te melden

Hier een kleine greep uit hun wekelijkse Milieumail;

De weg naar huis
Op zondag 15 november kunt u in het Haagse Bos op zoek naar de eekhoorn. Boswachter Jenny vertelt over deze dieren, hoe ze (al dan niet via de eekhoornbrug over de Laan van Nieuw Oost-Indië) hun weg naar huis weer vinden en hoe ze overleven in dit oude bos. Na een pauze bij Châlet ten Bosch wordt de wandeling door het groen van Reigersbergen vervolgd, om te eindigen in het Diamant theater, het wijktheater van Haagse Hout. Daar voeren Johan Frauenfelder (van de Règâhs) en Marcel Verreck voor de allerlaatste keer hun voorstelling De weg naar huis op.
Wanneer: 15 november van 11.00-16.00 uur (start voorstelling 14.30 uur)
Kosten: arrangement (incl. koffie en versnaperingen) € 30,00 p.p.; alleen wandeling € 18,50, alleen voorstelling € 12,50. Meer informatie en reserveren: www.diamanttheater.nl, www.allthingsnice.nl of 06-26668727

Wordt Nederland Fairtrade-land?
Den Haag mag zich sinds afgelopen vrijdag officieel FairTrade Gemeente noemen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst riepen alle aanwezigen het kabinet op om van Nederland het eerste Fairtrade Land ter wereld te maken. Minister Ploumen heeft laten weten het verzoek te bestuderen en er snel op terug te komen. Zie voor meer informatie www.denhaagdirect.nl/den-haag-roept-kabinet-op-om-nederland-fairtrade-te-maken.

Afval recyclen met kans op een prijs
Hagenaars die dit jaar afgedankte apparaten of lampen inleveren bij een gemeentelijke Milieustraat, maken kans op een diner voor twee personen. Dit is een initiatief van Wecycle, de organisatie die dergelijk afval inzamelt en recyclet. De 25 gemeenten met de meeste ingeleverde e-waste ontvangen €1000,- tegoed voor een lokaal goed doel. In Den Haag maakt Villa Joep – het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker – kans op een sponsorcheque. Zie voor meer informatie www.wecycle.nl/inleveren.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gesteld van alle tips en nieuwtjes? Meld je dan zelf aan bij het Haags Milieucentrum (HMC) voor hun Milieu Mail. Zie voor informatie over het HMC rechts op deze pagina onder “Bladwijzers”. Van harte aanbevolen!