Het HMC heeft weer e.e.a. te melden

Open middag Egelasiel
Nederlandse egelopvangcentra barsten elk najaar uit hun voegen door het grote aantal egels dat wordt binnengebracht. Vooral – maar niet uitsluitend – jonge, verzwakte dieren. Zou dat in het Haagse Egelasiel ook zo zijn? U kunt het zaterdag zelf zien op de maandelijkse Open Middag. Wanneer: 7 november van 14.00-16.00 uur. Waar: Egelasiel, volg vanaf de hoek De Savornin Lohmanlaan/Laan van Poot de bordjes Egelopvang de duinen in. Meer informatie: www.egelopvangdenhaag.nl

Meld versteende plekken
Op de Facebookpagina Den Haag: Dat Kan Groener kunnen bewoners foto’s plaatsen van plekken die volgens hen te versteend zijn en meer groen kunnen gebruiken. De pagina is een initiatief van D66, de PvdA, de Haagse Stadspartij, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Een groene straat of een groen plein ziet er niet alleen leuker uit, groen zorgt er ook voor dat het ‘s zomers minder heet wordt in de stad en dat regenwater sneller in de grond wordt opgenomen. Uiteindelijk gaan de partijen proberen zo veel mogelijk plekken daadwerkelijk te vergroenen.

Watertuin Haagse Beek
Den Haag is een watertuin rijker. Afgelopen donderdag plantten buurtbewoners de Watertuin Haagse Beek aan in het Rode Kruisplantsoen. Het doel van een watertuin is om de natuur in en rond het water te stimuleren. Niet alleen is dit beter voor de flora en fauna, ook is het aantrekkelijker voor omwonenden. Bewoners zullen de nieuwe watertuin gaan beheren; de gemeente neemt het grote onderhoud voor haar rekening. Een fotoverslag vindt u op www.haagsmilieucentrum.nl/z_files//Watertuin%20in%20Rode%20Kruisplantsoen.pdf.

Dit laatste is erg interessant omdat ook onze vereniging een vorm van een watertuin op het verlanglijstje heeft staan.

Nog meer berichten lees je op de site van het Haags Milieucentrum.