Sinterklaas en ooievaars

Sint is ook een dierenvriend
De Dierenbescherming roept iedereen op om in aanloop naar Pakjesavond iets te kopen voor de konijnen, knaagdieren en egels die in asielen verblijven. Van zaterdag 28 november t/m 5 december staan dertig vrijwilligers bij vier supermarkten (voor de egelopvangcentra in de regio Haaglanden) en bij vier dierenspeciaalzaken (voor de bewoners van Het Knaaghof). De vrijwilligers nemen de cadeautjes die u er voor de dieren koopt van u over en zorgen ervoor dat ze verspreid worden. De supermarkten waar het om gaat zijn de Albert Heijn’s in de Elandstraat, Valkenboslaan en Het Kleine Loo in Den Haag en AH Noordhove in Zoetermeer. De dierenwinkels zijn Reinken Dierenboetiek, Rene van der Westen, Dobey Scheveningen en Dobey Leidschenveen.

Ooievaarsnest Marlot verwijderd
De resten van het ooievaarsnest op Parkflat Marlot aan de Offenberglaan zijn verwijderd, meldt www.haagsevogels.nl. Vanwege de Flora en faunawet is dit ruim buiten het broedseizoen gebeurd, half november. Overigens werd hier al sinds 2011 niet meer gebroed en was het nest zwaar verwaarloosd. Het risico dat een deel of het geheel van het dak zou vallen werd te groot. Het ooievaarspaar dat hier jongen grootgebracht heeft is inmiddels gescheiden.

Zie voor meer wetenswaardigheden: Haags Milieucentrum