Egels in nood!

Waarschijnlijk door de hitte en de droogte dreigen vele egeltjes in nood te gaan verkeren.

Door een kommetje met water in je tuin te plaatsen kan je vermijden dat egeltjes onvoldoende kunnen drinken. Geef nooit melk te drinken, want de lactose in de melk geeft het dier ernstige darmklachten en dat kan voor verdere uitdroging zorgen.

Omdat bij dit weer ook eten vinden een probleem kan worden, en omdat uitgedroogde egels meer moeite kunnen hebben om voldoende voedsel te vinden, is het een goed idee om een bordje met vogelpindakaas of gedroogde insecten, kattenvoer of meelwormen klaar te zetten. Geef nooit gezouten voedingswaren, brood of restjes uit de keuken: daar kunnen ze ziek van worden.

De op til zijnde herfst is een cruciale periode voor de Egel: in deze periode slaat hij een vetvoorraad op, waardoor hij zijn winterslaap kan overleven. Verzwakt de winter ingaan is een groot risico.

Egels kunnen wel zwemmen maar hebben grote moeite om veilig vanuit het water weer op het droge te komen. Dus houd hier rekening mee.