Workshops druiven krenten

Zaterdag 22 en zaterdag 29 april 2017 van 9.00 tot 12.00 uur
Themapark De Westlandse Druif
Vlotlaan 535 – 2681 TW Monster 

Het is al bijna weer zover: de krenttijd kondigt zich aan!

Tijdens de krentperiode wordt de basis gelegd voor een prachtig druivenseizoen. Het krenten van de druiven is bepalend voor de vorm en de groei van de druiventros en daarmee ook voor de druivenoogst. De Westlandse Druif staat voor het cultureel erfgoed van de druiventeelt in Westland en geeft graag de kennis over het krenten door. Naast het doorgeven van de kennis, hoopt de druiventuin krent(st)ers te enthousiasmeren die tijdens de krentperiode in de druiventuin in Monster hun steentje willen bijdragen aan het behoud van de historie. De zeer ervaren krent(st)ers van de Westlandse Druif, brengen de kennis van het krenten over. De druiven krijgen door het krenten de ruimte om uit te groeien tot mooie grotere, zoetere en sappigere ‘korrels’. De kosten voor deelname bedragen 20 euro, inclusief koffie of thee. Als u de Westlandse Druif na de cursus nog minimaal 4 keer komt helpen in de krenttijd, dan is de cursus gratis.
Aanmelden kan telefonisch naar de Westlandse Druif via 0174-248787 of per e-mail naar receptie@westlandsedruif.nl.