Tuincontroles mei 2019

In mei heeft de tuincontrolecommissie weer de gebruikelijk ronde langs de tuinen gemaakt.

De commissie constateerde bij 19 tuinen dat de leden gevraagd moest worden werk te maken van kleine of grote achterstanden. Achttien leden hebben inmiddels bericht hierover ontvangen.

Drie tuinen konden niet bekeken worden omdat het tuinhek op slot zat. Bij de betrokken leden zal de gebruikelijke boete worden geïnd.

De commissie maakte nog enkele algemene opmerkingen:

  • de groenstrook en het openbare pad langs de tuin moeten ook door de leden onderhouden worden (onkruid weghalen, eventueel maaien);
  • er is buxusmot geconstateerd; deze is moeilijk te bestrijden. Alleen biologisch verantwoorde middelen mogen gebruikt worden. Let goed op, veel van wat wordt aangeboden is schadelijk voor de vogels. Gebruik van gif is niet toegestaan!.
  • Op het Reigerspad zijn een aantal tuinen met een afscheiding langs het pad hoger dan 1 meter. Dringend verzoek aan betrokkenen om hier zoveel mogelijk iets aan te doen.

De tuincontrolecommissie spreekt bij voorkeur met de betrokkenen zelf. Het is een goed idee om bij de controle ook zelf op de tuin te zijn. De commissie geeft graag uitleg en advies.

De nacontroles vinden plaats op 15, 22 en 29 juni na 13:00 uur in de middag.