Ook VTV Voorschoten op weg naar vergroening?

Enkele leden van de VTV Voorschoten schreven ons dat ze graag eens wilden komen praten over Natuurlijk Tuinieren. Ed Split, coordinator van onze groep Natuurlijk Tuinieren, heeft hen ontvangen en schreef het volgende verslag.

Maandagavond 17 juni jl. had de groep Natuurlijk Tuinieren van VTV Mariahoeve bezoek van enkele leden van VTV Voorschoten. Het plan is om hun vereniging wat meer te “vergroenen”, zoals ze dat noemen. Eén van hen had al diverse keren rondgekeken op het openbare gedeelte van ons complex en was onder de indruk van datgene wat wij inmiddels hebben bereikt. We hebben ze op het spoor gezet van het AVVN, die als leidraad kan functioneren bij het omschakelen naar Natuurlijk Tuinieren. Hun eerste doel is, om via het AVVN, de gemeente Voorschoten te benaderen om te kijken of die financieel kan bijspringen. Als die horde is genomen wordt er goedkeuring gevraagd aan de ALV en bij “groen” licht hopen ze te kunnen gaan starten. Na een rondgang over ons complex, met uitleg over de diverse onderdelen en het omschakelen van monocultuur naar biodiversiteit vertrok men rond tien uur naar huis met de uitnodiging aan ons om ook bij hen een kijkje te nemen.