Collega’s op bezoek voor natuurlijk tuinieren

Wederom werd een beroep gedaan op de expertise van onze werkgroep Natuurlijk Tuinieren. Ditmaal waren het de collega’s van ATV ’t Is Altijd Wat en ATV Houtwijk de Noord die hun oog hadden laten vallen op onze vereniging om de ins en outs te ontdekken van het omschakelen naar ‘natuurlijk tuinieren’.

Afgelopen dinsdag 20 augustus schoven zeven enthousiastelingen, waaronder enkele
bestuursleden, bij ons aan tafel om van ons te horen hoe wij het één en ander hebben
aangepakt. We hebben het traject van het AVVN uitgelegd – het begint met de inventarisatie van een complex en wordt gevolgd door advies en workshops – en daarna zijn we gezamenlijk het openbare gedeelte van ons complex langs geweest met uitleg over de diverse onderdelen die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd.

Men was zeer onder de indruk van het openbare gedeelte van ons complex en men zag
ook veel uitdagingen om natuurlijk tuinieren bij hen te realiseren. Na een uur of drie vertrokken de bezoekers met aantekeningen en foto’s. Ook namen ze courgettes
en kruiden uit de tuin van Kor Krul mee.

Ed Split, coördinator Natuurlijk Tuinieren