Verenigingsgebouw het “Tuinpaviljoen”

SAM_0805“Tuinpaviljoen”
Onze vereniging beschikt over een splinternieuw (bouwjaar 2013) verenigingsgebouw met de toepasselijke naam “Tuinpaviljoen”. In het tuinpaviljoen houdt het bestuur spreekuur en worden er bestuurs- en ledenvergaderingen gehouden. Tevens worden er geregeld workshops, lezingen en andere bijeenkomsten georganiseerd.

Kantine functie
Min of meer aanslutend aan de werkbeurten op de zaterdagochtenden is de kantine geopend voor het nuttigen van een kopje koffie / thee. Regelmatig zijn er ‘specialiteiten’. Het streven is om iedere zaterdag open te zijn voor niet alleen thee en koffie maar ook voor een uitsmijtertje, broodje kroket en andere versnaperingen. Meer vrijwillige koks altijd welkom..

SAM_0577SAM_0578

De tot standkoming van het nieuwe verenigingsgebouw kon mede worden gerealiseerd door de steun van de gemeente Den Haag, Aegon, het Shell vrijwilligersfonds en uiteraard dankzij honderden uren vrijwilligerswerk!

In onderstaand verslag kunt u de tot standkoming van ons nieuwe onderkomen lezen:

“Onze vereniging beschikte over een oud verenigingsgebouw. Het (houten) gebouw was meer dan 50 jaar oud en aan vervanging toe. Met name het dak en de vloer waren erg slecht en er was sprake van een vochtprobleem.

Een team van leden en bestuursleden hebben zich gebogen over de mogelijkheden van nieuwbouw. De financiële middelen waren bij de vereniging beperkt en er is nauwkeurig gekeken naar prijs/kwaliteit verhouding. De keuze is uiteindelijk gevallen op zgn. kantoorunits. Deze units worden binnen één dag geplaatst en zijn onderhoudsvriendelijk omdat ze veelal bestaan uit een stalen geraamte en afgewerkt met kunststof en/of aluminium. Ook de moderne isolatie (vloer, wanden en dak) zal in combinatie met een nieuwe HR-ketel en dubbelglas een hele verbetering zijn.

Om de units fraai in te passen in de natuur van ons complex zal gekozen worden voor een passende kleurstelling, er zal veel aandacht worden besteed aan de beplanting rondom het nieuwe gebouw en wellicht zullen op diverse plaatsen “klimmers” de gevels gaan bedekken.

De leden hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering van het najaar 2012 het groene licht gegeven voor de nieuwbouwplannen.

De vrijwilligers van het `nieuwbouw team`worden hierbij heel veel sterkte toegewenst!

Met dank aan:

 

 

Geweldig dat de gemeente Den Haag, Aegon en het vrijwilligersfonds van Shell, ieder op eigen wijze, ons zo geweldig steunen. Zonder hun steun zou de nieuwbouw nooit zo fraai verwezenlijkt kunnen worden!

Zie onderstaand hoe de sloop en nieuwbouw zijn verlopen:

(Foto’s: vtv Mariahoeve)

Sloop vanaf 5 maart 2013

 .sloop 5 maart-2

De aannemer heeft zo zijn eigen gedachten over een “open keuken”.

berghok

Dit hadden we zelf nooit zo snel gekund!

restje kantine

 afvoeren

Weg met de troep, nu aan de toekomst werken!

100_2899

Weer een stukje vakwerk van de aannemer.

waterpas kor

Laatste check door onze “waterpas Kor”.

Ondertussen in Brabant:

In Brabant worden de losse units op specificatie van onze vereniging klaargemaakt. Daarna zullen de units worden getransporteerd naar ons tuincomplex om aldaar tot één naadloos geheel te worden samengesteld.

afbeeldingen 015afbeeldingen 014

afbeeldingen 013

afbeeldingen 010

afbeeldingen 017

Ja, de delegatie van het nieuwbouwteam, Jan en Ed, zijn tevreden!

Situatie per 16 maart 2013

Op de stelconplaten worden straks de nieuwe units geplaatst. De onderzijde van de units bestaan uit zware metalen balken. De ruimte tussen de stelconplaten zorgt straks voor voldoende ventilatie om rotten van de (dik geïsoleerde) vloer te voorkomen.

Mieke en Ronald van der Ende, die in het verleden zoveel jaar lang de kantine fantastisch hebben gerund, laten zich bijpraten door ons bestuurslid en bouwcoördinator Jan Stam. Op de voorgrond onze 2e voorzitter Anneke Stam. – Duizenden uren vrijwilligerswerk op één foto! –

Situatie op 28 maart 2013

De bouwkraan staat omstreeks 08.00 uur opgesteld. Doorgaand verkeer van en naar het woonwagenkamp is niet meer mogelijk.

kant20

In overleg met gemeente, politie en bewoners van het woonwagenkamp kunnen de bewoners echter gebruik maken van een alternatieve route door het park naar Isabellaland.

kant2

De eerste unit wordt op zijn plaats gezet, terwijl de volgende al staat te wachten.

kant7

kant3

Klasse! Unit 1 staat met links de toilettengroep, in het midden de opslag en rechts een stukje van het toekomstige kantoor in beeld.

kant4

Unit 2 staat nog op de trailer, maar de kraanmachinist maakt al aanstalten om “hem te pakken”.

kant6

En nummer twee, met de toegangsdeur en leuk luifeltje er boven, staat alweer op zijn plaats.

kant10

En de volgende! Het gaat in rap tempo.

kant11

kant12

Even uitblazen. Tijd voor een welverdiend kopje koffie. Op de foto een deel van het goed samenwerkend team bestaande uit chauffeurs, kraanmachinist, aannemer en dakbedekker.kant13

De laatste komt er al weer aan en het is pas rond 11.00 uur!

kant14

Aan de onderzijde is het goed te zien hoe degelijk de constructie is. Drie stalen hoofdbinten en stalen dwarsdragers ondersteunen de vloer.

kant15

De laatse unit, met de dubbele deuren naar het terras, staat bijna op zijn plaats.

kant16

En zo ziet het geheel er voorlopig uit. Nog een hoop te doen. De bestrating moet nog worden opgehoogd, de buitenzijde moet nog een “gedekte” kleur krijgen en natuurlijk nog de inrichting.

kant18

Nog even een kijkje binnen om een indruk te krijgen.

kant17                Nee, we zijn nog niet open.

De aannemer gaat nog het nodige binnen en buiten afwerken. De vrijwilligers gaan eerst nog de cv aansluiten, want de kachel moet branden als het marmoleum op de vloer wordt gelegd. Vervolgens worden de deuren afgehangen en de plinten aangebracht. Daarna de verdere inrichting zoals keuken, bar, magazijnrekken, kantoor, etc.

Extra helpende handen zijn altijd van harte welkom!!!!!!

Situatie per 15 april 2013

Er is een hoop werk verzet. De riolering en waterleidingen zijn omgelegd en op tekening gezet. De aannemer heeft inmiddels de wanden afgewerkt en de prachtig glanzende deuren “afgehangen”. De CV-specialist heeft de CV ketel geplaatst en de radiatoren aangesloten. SAM_0542

Nadat het verenigingsgebouw heerlijk op temperatuur was is de marmoleum vloerbedekking gelegd en zijn de plinten geplaatst en “waterproof” afgekit. Hierna konden onze eigen specialisten Jan Stam en Ed Split weer aan de gang met als eerste het begin maken van de nieuwe keuken. En er moesten heel wat kastjes in elkaar gepuzzeld worden.

.SAM_0541

SAM_0548

Maar met voldoende koffie en thee, muziekje op de achtergrond en de nodige humor begint de design keuken al vormen te krijgen!

SAM_0549

SAM_0547

In het oog springt nu al het prachtige overstekende werkblad dat rondom met metaal is afgewerkt. Onder het werkblad komen koelkasten en de voorzijde wordt straks fraai afgewerkt. (In gedachten zien we de barkrukken al staan.) De volgende stap is het plaatsen van de rvs gootstenen, de kookplaat en de afzuigkap. En er moeten nog heel wat koperen leidingen gebogen, gezaagd en gesoldeerd worden om alles goed te kunnen laten functioneren.

19 april 2013

Een begin met het aanpassen van de bestrating is gestart. Geen eenvoudige klus want ook de hoogte van de putten moeten worden aangepast.

SAM_0557 SAM_0556

En binnen wordt er weer stug doorgewerkt. De afzuigkap is geplaatst evenals de glazen achterwand er onder. De afwerking van de bar en het plaatsen van kastjes, laden en deurtjes is in volle gang.

SAM_0559 SAM_0561

23 april 2013

In de keuken zijn inmiddels alle deurtjes en laden gemonteerd en is het gasfornuis aangesloten. Nadat de installateur de laatste leidingen heeft gelegd konden ook beide gootstenen aangesloten worden.

SAM_0570

De stratenmakers hebben ook weer de nodige meter gemaakt en als alles goed gaat behoren ook de plassen rondom het verenigingsgebouw tot het verleden.

SAM_0564 SAM_0565

Onze eigen “meester-schilder-Eddy” heeft al een flink begin gemaakt met het in de primer zetten van grote delen van de buitenzijde: super!

SAM_0568

eddy4 eddy2

19 mei 2013

Het meeste werk zit erop! Het nieuwe verenigingsgebouw is wel nog niet helemaal klaar maar is wel “klaar genoeg” om op 25 mei feestelijk te kunnen worden geopend.

SAM_0578 SAM_0577 SAM_0580

Hierna moet ondermeer nog het schilderwerk aan de buitenzijde worden afgerond, de invaliden ingang moet nog worden aangepast, evenals het hemelwaterafvoersysteem met watertonnen. En niet te vergeten de beplanting rondom het gebouw.

25 mei 2013

De officiële opening was een waar festijn. Meer dan 70 belangstellenden genoten van al het nieuwe, de hapjes en drankjes en niet te vergeten het optreden van een heuse doedelzakkenband!

Het bord met de nieuwe naam voor het verenigingsgebouw “Tuinpaviljoen” werd onthuld door onze steun en toeverlaat van de deelgemeente Haagse Hout, de heer Johan Vrijmoed

.afbeeldingen 039

SAM_0613 SAM_0603 SAM_0631 SAM_0597

1 juni 2013

Vanwege het slechte weer gaat het schilderwerk niet zo vlot als gehoopt, maar de ingang voor rolstoelgebruikers is gereed!

SAM_0637